Suntem “pețitori”:

Ajutăm întreprinderile în veșnică căutare de forță de muncă să întâlnească cei mai motivați oameni dispuși să muncească din greu și să facă performanță. Încurajăm angajatorii să își împărtășească OPORTUNITĂȚILE și să ajute acești oameni să devină cetățeni responsabili ai țării noastre, să ofere un pic de ÎNCREDERE și să primească în schimb muncitori dedicați, care îi vor ajuta în DEZVOLTAREA afacerii.

Suntem donatori de șanse:

Credem în a doua șansă pentru foști deținuți și alte grupuri defavorizate și vedem dincolo de cazierele judiciare, starea de sănătate sau poziția socială. Nu judecăm oamenii pentru ceea au făcut în trecut, preferând în schimb să ne concentrăm pe ceea ce pot face în viitor. Oferind oamenilor o a doua șansă, le oferim nu numai oportunitatea de a avea un loc decent de muncă, ci și toate instrumentele necesare dezvoltării eficiente a capacităților și abilităților lor înnăscute pentru a-și maximaliza potențialul.

Suntem formatori:

Oferim foștilor deținuți, foștilor consumatorilor de droguri, persoanelor cu nevoi speciale sau altor grupuri dezavantajate, posibilitatea unei formări intense, care le va transforma viața. Oferim coaching, îndrumare, instruire, dezvoltare personală și oportunități de carieră. 

Suntem agenți ai schimbării opiniei publice:

Societatea a pus o mulțime de etichete negative pe foștii deținuți, foștii consumatori de droguri, persoanele cu nevoi speciale sau alte grupuri defavorizate. Folosind platforme publice pentru a demonstra experiența noastră, provocăm percepția publică a acestei „forțe netradiționale de muncă”

Suntem distribuitori ai modelului:

Vrem să replicăm modelul Divetro și să demonstrăm comunității de afaceri ceea ce știm deja cu siguranță: angajarea foștilor deținuți, foștilor consumatori de droguri, persoanelor cu nevoi speciale sau altor grupuri defavorizate, funcționează!  Experiența noastră arată că persoanele private de libertate sunt mai active pe piața muncii decât populația generală. Vă provocăm să-i încercați!

POVESTEA FONDATOARE

După propriile probleme cu legea, acest antreprenor a decis să îi ajute pe cei care au avut un trecut dificil, dar au decis că vor să-și schimbe viața.

Vladimir Gaiț, fondatorul companiei „Bertam Grup”: 

Dacă acum 12 ani mi-ar fi spus cineva că voi conduce și administra o companie în creștere rapidă, l-aș fi numit un nebun.

Am avut, să spunem așa, o tinerețe destul de rebelă. Am început să fumez canabis la 15 ani, când aveam 22 de ani, am încercat drogurile tari și am fost dependent de ele aproximativ 10 ani. La 24 de ani am fost condamnat și am petrecut patru ani după gratii. După multe probleme cu legea, a trebuit să aleg: să merg din nou la închisoare sau să-mi schimb viața pentru totdeauna.

Am ales ultima variantă. Am avut norocul să întâlnesc o persoană care a avut încredere în mine și mi-a oferit un loc de muncă. El m-a ajutat să mă înscriu într-un program de reabilitare și speram să revin la o viață normală. Fiind un fost deținut, fără studii superioare și cu experiența utilizării drogurilor, am reușit să cresc de la un simplu hamal la postul de șef al departamentului en gros.

Mi-am dat seama că nu oricare în locul meu ar fi fost la fel de norocoas. Multe persoane care se confruntă cu sistemul de justiție penală nu vor avea aceleași oportunități ca și mine.

De aceea, când am fondat compania mea în 2012, am decis să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-i ajuta pe cei cu un trecut complicat, care au ajuns la fundul gropii sau care vin de nicăieri să își schimbe viața spre bine.

Astăzi, 80% din personalul meu sunt persoane cu un trecut problematic, foști deținuți și foști consumatori de droguri. Experiența noastră proprie la DiVetro arată că acești oameni sunt printre cei mai motivați și fideli angajați pe care îi puteți găsi.

Prin crearea de oportunități de a oferi foștilor deținuți și altor grupuri defavorizate șanse mai mari în angajare, putem face o schimbare reală în societate. Afacerile trebuie să fie parte a soluției!

Implică-te