CINE SUNTEM NOI

SHARE ajută persoanele cu trecut criminal și alte grupuri defavorizate să-și dezvolte angajabilitatea și încrederea în sine și să găsească un loc de muncă, unde se pot dezvolta și prospera.

AFLĂ MAI MULTE
0
numărul total al condamnaților în anul 2021, dintre care 325 femei și 4926 bărbați.
0
60.6% of all convicts were re-convicted for the second, third and more times.
0
85 044 lei pe an – costul mediu al întreținerii în închisoare a unei persoane.
0
eliberați în anul 2021.

„Cel mai important lucru de care o persoană care tocmai a ieșit din închisoare sau dependență are nevoie este încurajarea și sprijinul”

Andrei Doronicev, 35 de ani. Director Departamentul Tehnic DiVetro

Când aveam 15 ani, am primit primul cazier judiciar. La 17 ani – al doilea. La al treilea cazier ar fi trebuit să fiu închis, dar printr-o coincidență fericită, am scăpat. La 18 ani, am început să lucrez la o spălătorie auto. În același timp, utilizam droguri. Consumam până mă concediau. Un timp stăteam acasă, îmi găseam alt job si iar consumam pînă mă concediau. Acest infern a durat 12 ani. Apoi am ajuns la Centrul de reabilitare și viața mea s-a schimbat. De 6 ani nu mai consum substanțe psihoactive. Compania DiVetro este prima companie la care am activat 5 ani consecutiv. Datorită acestui job, am reușit să îmi întemeiez o familie. Am doi copii, o soție iubitoare, călătorim foarte des cu familia. Sunt sigur că fiecare persoană mersită o a doua șansă. Printre oamenii cu antecedente penale, sunt foarte mulți care doresc cu adevărat să muncească. Fiecare dintre ei are un vis – nu să jefuiască o bancă sau să fure o mașină – băieții visează să întemeieze o familie, să-și construiască o casă, să nască copii. Și pentru aceasta au nevoie de un loc de muncă și de un șef, care să aibă încredere în ei.

Sunt ucrainean. Am ajuns în Moldova acum doi ani datorită unui program de reabilitare a persoanelor dependente de substanțe narcotice și alcool. L-am încheiat după începutul războiului din Ucraina și am înțeles că în acel moment nu puteam să ajung acasă. Am fost într-o stare confuză nu mult timp, întrucât am făcut cunoștință cu tinerii din Share, care m-au ajutat cu toate cele necesare. Mi-au pus la dispoziție un apartament, m-au ajutat cu lucrurile necesare, îmi aduc cu regularitate produse alimentare în calitate de refugiat. Însă, cel mai important este ajutorul lor în ceea ce privește angajarea la compania Bertam Grup. Sunt foarte bucuros că acum pot să câștig bani în mod independent. Că pot să mă aflu alături de oameni care susțin luciditatea, un mod de viață sănătos și cred în Dumnezeu. Pentru mine este foarte important.

Igor Crivițchii, 19 ani.

„Chiar dacă o persoană nu are cel mai frumos trecut, trebuie să i se ofere șansa de a se realiza și a avea un loc de muncă”

Valentina Arabaji, 38 de ani. Director de vânzări

Am început să consum droguri pentru prima dată la 14 ani. M-am oprit definitiv la 33. Mai întâi a fost marihuana, apoi heroina. Când toate acestea au devenit insuportabile, am mers la Centrul de reabilitare al organizației Inițiativa Pozitivă. Acolo am urmat un curs complet de reabilitare. Căutam un loc de muncă, în care să fiu înconjurată de aceiași oameni ca și mine – în recuperare. Din fericire pentru mine, m-am angajat la DiVetro. Avem o echipă în care studiem constant, învățăm ceva nou, ne dezvoltăm abilitățile și ne perfecționăm ca specialiști. Cred că oricine merită o a doua șansă. Chiar dacă o persoană s-a împiedicat, chiar dacă nu are trecutul potrivit, trebuie să i se ofere o șansă de a se realiza și a avea un loc de muncă. 

Parteneri

Angajatorii cu care lucrăm