CINE SUNTEM NOI

SHARE ajută persoanele cu trecut criminal și alte grupuri defavorizate să-și dezvolte angajabilitatea și încrederea în sine și să găsească un loc de muncă, unde se pot dezvolta și prospera.

AFLĂ MAI MULTE
0
the actual number of prisoners at 01.10.2019 – 5717, from them 324 women and 5347 men.
0
around 60% of all convicted persons are reoffended for the second, third or more times
0
the average cost of incarceration aprx. ~100,000 MDL person/year
0
released in 2019: 2 411

„Cel mai important lucru de care o persoană care tocmai a ieșit din închisoare sau dependență are nevoie este încurajarea și sprijinul”

Andrei Doronicev, 35 de ani. Director Departamentul Tehnic DiVetro

Când aveam 15 ani, am primit primul cazier judiciar. La 17 ani – al doilea. La al treilea cazier ar fi trebuit să fiu închis, dar printr-o coincidență fericită, am scăpat. La 18 ani, am început să lucrez la o spălătorie auto. În același timp, utilizam droguri. Consumam până mă concediau. Un timp stăteam acasă, îmi găseam alt job si iar consumam pînă mă concediau. Acest infern a durat 12 ani. Apoi am ajuns la Centrul de reabilitare și viața mea s-a schimbat. De 6 ani nu mai consum substanțe psihoactive. Compania DiVetro este prima companie la care am activat 5 ani consecutiv. Datorită acestui job, am reușit să îmi întemeiez o familie. Am doi copii, o soție iubitoare, călătorim foarte des cu familia. Sunt sigur că fiecare persoană mersită o a doua șansă. Printre oamenii cu antecedente penale, sunt foarte mulți care doresc cu adevărat să muncească. Fiecare dintre ei are un vis – nu să jefuiască o bancă sau să fure o mașină – băieții visează să întemeieze o familie, să-și construiască o casă, să nască copii. Și pentru aceasta au nevoie de un loc de muncă și de un șef, care să aibă încredere în ei.

AFLĂ MAI MULTE

„Chiar dacă o persoană nu are cel mai frumos trecut, trebuie să i se ofere șansa de a se realiza și a avea un loc de muncă”

Valentina Arabaji, 38 de ani. Director de vânzări

Am început să consum droguri pentru prima dată la 14 ani. M-am oprit definitiv la 33. Mai întâi a fost marihuana, apoi heroina. Când toate acestea au devenit insuportabile, am mers la Centrul de reabilitare al organizației Inițiativa Pozitivă. Acolo am urmat un curs complet de reabilitare. Căutam un loc de muncă, în care să fiu înconjurată de aceiași oameni ca și mine – în recuperare. Din fericire pentru mine, m-am angajat la DiVetro. Avem o echipă în care studiem constant, învățăm ceva nou, ne dezvoltăm abilitățile și ne perfecționăm ca specialiști. Cred că oricine merită o a doua șansă. Chiar dacă o persoană s-a împiedicat, chiar dacă nu are trecutul potrivit, trebuie să i se ofere o șansă de a se realiza și a avea un loc de muncă. 

AFLĂ MAI MULTE

Parteneri

Angajatorii cu care lucrăm